Kako si bo vaša koža zapomnila letošnje poletje?

Objavljeno v: Datum: 2018-07-17
Kako si bo vaša koža zapomnila letošnje poletje?
O vplivih sončnih žarkov na našo kožo je bilo zapisanega že veliko, vendar se kljub temu zdi pomembno, da se vsako leto – vsaj v poletnih meseci pozornost ponovno namenimo informiranju o zdravem nastavljanju sončnim žarkom in primerni kožni negi.
 
Zlata pravila zdravega sončenja:
 
1. Med 11.00 in 16.00 uro se soncu ne izpostavljajte.
2. Za zaščito izberite sončne kreme z visokim zaščitnim faktorjem in take, ki vas bodo zaščitile tako pred UVA kot UVB žarki.
3. Z zaščitno kremo se namažite vsaj 30 minut pred odhodom na sonce, nanos pa ponovite vsakič, ko se vrnete iz vode.
4. Pri nanašanju zaščitnega sredstva ne pozabite na ušesa, ustnice, veke, narti in predel lasišča.
5. Oči zaščitite s sončnimi očali, nosite pokrivala in oblačila svetle barve.
6. Telesu zagotovite zadostno hidracijo, v prehrano pa vključite živila, bogata z antioksidanti.
7. Izogibajte se uporabi močnih ličil in parfumov, depilacijo pa opravite večer pred izpostavljanjem soncu.
 
Na zdravje kože vpliva vsako naše dejanje – posledice neprimernega izpostavljanja soncu se v koži seštevajo, zato se njegovi negativni učinki lahko pokažejo tudi več let pozneje. Neprimerno sončenje kratkoročno povzroča opekline, dolgoročno pa hitrejše staranje kože, pigmentne madeže, gube, v najhujših primerih pa privede do pojava kožnega raka.
 
Pozor! Na izpostavljenost soncu moramo biti pozorni vse leto in se tudi v jesenskih, zimskih in pomladnih dneh ustrezno zaščititi.
 
Kaj pa po sončenju?
 
Kljub ustreznemu ravnanju in zaščiti, sončenje vašo kožo izsušuje in utruja. Prav zato je izrednega pomena, da ji po sončenju nudimo izdatno nego, ki jo bo navlažila, umirila ter nahranila njene celice.
 
Pri tem je pomembno, da izbiramo izdelke s kvalitetnimi sestavinami, ki ne bodo dražile naše kože in ji bodo hkrati nudile dolgotrajno in intenzivno vlaženje. Priporočljiva je tudi uporaba sredstev z dodanimi antioksidanti, ki kožo obnavljajo in jo varujejo pred staranjem.
 
Krema z aloe vero na koži tvori zaščitno plast in ji tako nudi dolgotrajno zaščito pred zunanjimi vplivi, dodatek rožmarinovega olja pa jo ščiti pred staranjem in ji nudi globinsko vlaženje.
 
Olivna krema vsebuje vitamina A in E – pomembna antioksidanta, ki obnavljata kožo, preprečujeta staranje in kožo varujeta pred drugimi škodljivimi zunanjimi vplivi.
 
Krema iz soli Mrtvega morja vlaži, obnavlja in ščiti kožo, blagodejno vpliva na vnetja in blaži druge kožne iritacije. Vpliva na naravne vlažilne faktorje kože in tako dolgoročno preprečuje dehidracijo kože.
 
Naj bo to poletje zdravje vaše kože na prvem mestu!