Žveplo za zdravje? Še enkrat, prosim!

Objavljeno v: Novice Datum: 2018-01-31
Žveplo za zdravje? Še enkrat, prosim!
Ste že slišali za metilsulfonilmetan? Ne? Kaj pa za žveplo?
 
 
Kadar steče debata o žveplu, se nam v možgane navadno prikradejo misli o neverjetno grozljivem smradu, onesnaževanju ozračja, spomnimo se na osnovnošolski učbenik in na poglavje o kislem dežju in si rišemo podobe gnojil ter vžigalic. Zaradi vseh teh negativnih asociacij žvepla ne povezujemo s pojmom zdravega življenja in ignoriramo pomen tega nepogrešljivega minerala za naše zdravje. A čeprav na žveplo nikoli ne pomislimo kot na varuha našega telesa in dobrega počutja, njegovo pomanjkanje, ki se kaže v obliki utrujenosti, togih mišic, bolečih sklepov, krhkih nohtov in nečisti koži, zagotovo občutimo. 
 
 
Zakaj naše telo tako burno reagira na pomanjkanje žvepla?
 
Odgovor je preprost: Žveplo je prisotno v čisto vsaki celici človeškega organizma in zato nosi ogromno odgovornost pri zagotavljanju normalnega delovanja celotne funkcije človeškega telesa.
Je nujno potreben pri proizvodnji kolagena in keratina – dveh beljakovin, ki imata glavno vlogo pri ohranjanju zdrave polti, sijočih las in močnih nohtov. Ker žveplo spodbuja nastanek obeh, s tem pomaga pri vrsti različnih bolezenskih stanj kože, pospešuje celjenje brazgotin in ran, krepi nohte ter preprečuje izpadanje las.
 
Žveplo je pomembno tudi pri tvorbi vezivnega tkiva v mišicah in sklepih, zaradi česar preprečuje pojav krčev, pospešuje mišično regeneracijo ter poskrbi za večjo prožnost sklepov.
 
Hkrati deluje antioksidativno in razstrupljevalno. Ker veča prepustnost celičnih membran, celicam omogoča, da hitreje in lažje izločijo toksine in vse ostale, človeškemu telesu nepotrebne snovi. Učinkovito deluje pri zmanjševanju oksidativnega stresa ter boju proti prostim radikalom, ki slovijo po svojem negativnem učinku na celice. Posledično žveplo krepi naš imunski sistem, povečuje odpornost telesa na stres in nam tako pomaga živeti bolj brezskrbno življenje.
 
Kaj pa je potemtakem MSM?
 
MSM ali metilsulfonilmetan je organska oblika žvepla – da, prav taka, kakršno najdemo tudi v človeškem telesu!
Prav iz tega razloga je MSM najpopolnejša oblika žvepla za človeški organizem. Zaradi njegove telesu naravne sestave, ga le-to spozna za svojega in ga zato zlahka absorbira in kakovostno uporabi.
 
MSM je na voljo v različnih oblikah, najenostavneje in najbolj optimalno pa je njegovo jemanje v obliki kapsul, ki so zdaj ekskluzivno na voljo v Ambasadi zdravjaMSM kapsule zagotavljajo najboljšo in najenostavnejšo absorpcijo, v dnevni dozi pa vsebujejo kar 1200 mg tega multifunkcionalnega minerala. Naročite jih lahko tukaj.