Koloidno srebro

 
Koloidno strebro je raztopina koloidnega srebra v koncentraciji od 5 do 30 ppm (število delcev čistega srebra premera 0,0001 mikrona na milijon delcev večkrat destilirane, deionizirane vode – aqua purificata). Najpogostejša koncentracija je 20 ppm. Je zelo učinkovita, naravna alternativa sintetičnim antibiotikom. Za razliko od sintetičnih antibiotikov, koloidno srebro ne uničuje le bakterij, ampak tudi viruse, glivice in druge patogene organizme (parazite). Koloidno srebro ni škodljivo za sesalce, plazilce, rastline in druga živa bitja, ki niso zgrajena le iz ene celice. Ob pravilni uporabi ni stranskih oz. neželenih učinkov.
 
 
Razvoj in kontrola kakovosti je zaupana Inštitutu Bay Zoltan www.bayzoltan.hu. Izdelki imajo TÜV SÜD CERTIFIKAT in ustrezajo vsem kakovostnim zahtevam.
 
 

Uporaba koloidnega srebra

 
Koloidno srebro se uporablja  na dva načina: lokalno in oralno.  
• lokalna uporaba: večkrat na dan (po potrebi)  nanesite koloidno srebro (razpršite) na prizadeta mesta in počakajte, da se posušijo
• oralna uporaba: (ne uporabljajte kovinske žličke!) otrokom od 3 - 6 let po 1 čajno žličko dnevno, otrokom od 6 - 12 let po 1 čajno žličko 2 x  na dan, od 12 let naprej po 1 do 3 čajne žličke 3 x dnevno.

Za preventivo:
Dnevno po 1 čajno žličko, ob bolezni lahko odmerke povečate na 3 x po 3 čajne žličke na dan v trajanju 14 dni.
Večinoma se koloidno srebro uživa oralno. Zunanje se lahko uporablja za rane, odrgnine, opekline.

Za kurativo:
Pri akutnih stanjih je priporočena uporaba 30ml trikrat dnevno. Pri kroničnih problemih je priporočen odmerek med 20 in 30ml trikrat dnevno najmanj en teden (do 1 l koloidnega srebra).

Prva pomoč:  
Rane, odgrnine, opekline, kožne infekcije in akne popršite večkrat dnevno. Prav tako lahko uporabite s koloidnim srebrom navlaženo bombažno krpo, ki jo položite na poškodovani ali razboleli del telesa.   

Živali:
V posodo damo 50ml pripravka ob vsaki menjavi vode (cca 1L).

Saniteta:
Dodajte 60 ml koloidnega srebra v 4 l vode, če sumite, da voda ni pravšnja za pitje. Z njo lahko očistite vso zelenjavo in sadje od vseh patogenov. S koloidno očiščeno vodo lahko pripravite tudi vroče kopeli (1 dl koloidnega srebra na 4,5l vode).

Rastline:
S koloidno vodo popršite obolele dele rastlin ali zalijete korenine.

Pri hudih okužbah lahko uporabljate koloidno srebro skupaj s predpisanimi zdravili: Pri oralni rabi (ko ga razpršimo v usta ali uživamo po žličkah) raztopino zadržimo od 1 do 3 minute  v ustih, jo nato še pogrgramo ter zatem pogoltnemo. Pod jezikom pride (skozi kapilarice) lažje v krvni obtok, kar je pomembno- mimo prebavnega trakta. Če so prebavila obolela, ga pogoltnemo takoj, ko ga vnesemo v ustno votlino in ga ne zadržujemo v ustih! Koloidno srebro uporabljamo preventivno in po potrebi pri vseh boleznih, poškodbah, opeklinah in vrezninah.  V takšnih primerih priporočamo tudi posvet z Vašim zdravnikom ali farmacevtom.

Infekcijske bolezni (virusne, bakterijske ali glivične): Vsake 4 ure, dnevno, dokler se stanje ne normalizira, redno jemanje je dva meseca, nato pa nadaljujemo s preventivo, da se okrepi imunski sistem. Priporočljivo je grgranje, žvrkljanje, dajanje kapljic v nosnice, odvisno od vrste okužbe (prehladi, angine, gripa, bronhitis,  …).  
Večkrat na dan poškropite ali z namočeno gazo obložite obolelo mesto. Za utrjevanje dlesni in ustavitev zobne gnilobe kapnite nekaj kapljic koncentrirane raztopine na zobno krtačko (brez paste) in si drgnite zobe in dlesni. Lahko tudi žvrkljate koloidno raztopino  v ustih do ene minute in nato izpljunete. 

Prehladi, gripa, boleče grlo: grgramo in žvrkljamo eno veliko žlico (0,3 dcl) vsako uro dokler se stanje ne izboljša.

Za živali: V posodo damo eno žlico pripravka ob vsaki menjavi vode.

Koža:  Medtem ko se koloidno srebro uporablja kot preventiva proti virusom, bakterijam in glivicam pri oralni uporabi, ga nanašamo direktno na odprte rane in poškodbe, da preprečimo infekcijo na površini. Ne glede na svoj koristen učinek pa koloidno srebro ne peče in ne skeli. Drugi antiseptiki pečejo ob stiku z ranjenim tkivom, ker pri uničevanju mikrobov uničujejo tudi celice tkiv.
 
Akne: Kdor ima akne, naj si temeljito umije in izpere obraz štirikrat dnevno in po vsakem izpiranju na problematična mesta kože vmasira majhno količino koloidnega srebra (dvakrat do trikrat s prstom ali z manjšo bombažno krpico). Ta procedura naj se nadaljuje v obdobju nastajanja aken, še boljša je preventiva v najstniških letih. S tem se prepreči izbruh aken in koža ostane stalno čista.

Ureznine in odrgnine: Nanesite koloidno srebro direktno na odprto poškodbo ob uporabi katerekoli obveze. Koloidno srebro se lahko uporabi samostojno ali skupaj z drugimi medicinskimi sredstvi.

Ekcemi in kožni izpuščaji: Koloidno srebro rahlo vtrite v prizadeto kožo. Proceduro ponovite večkrat, da ostane površina vlažna. Lahko jo povežete in poskrbite, da je povoj navlažen s koloidnim srebrom. Povoj naj se menja vsak dan.

Bradavice: Pokrijte bradavico z majhnim samolepljivim obližem, poškropljenim z nekaj kapljicami koloidnega srebra. Poskrbite, da je obliž stalno navlažen. Bradavice bodo izginile v nekaj dneh. Pri večjih bradavicah lahko traja nekaj dni več, da izginejo.

Črevesne težave: Koloidno srebro uniči lokalne mikrobe v šestih minutah in pri tem ne poškoduje nobenih okoliških tkiv.

Prebava: Popijte priporočeno dnevno količino koloidnega srebra med vsakim obrokom hrane. Ko je hrana prebavljena, prisotnost koloidnega srebra prepreči gnitje hrane v prebavnem traktu tako, da uniči vse klice zaužite s hrano. Prav tako prepreči nastajanje vetrov.

Paraziti: Z zaužitjem ustrezne količine koloidnega srebra se preprečijo bolezni parazitov, ki se kot zajedalci nahajajo v posameznih organih ali v nekaterih primerih po celem telesu. Paraziti se razmnožujejo z jajčeci, iz teh pa se ne morejo izvaliti novi, kadar je v bližnjih telesnih tkivih dovolj koloidnega srebra. V kratkem času se ti uničijo in nato odstranijo s pomočjo imunskega sistema.  

Diareja: Patogene bakterije, ki povzročajo težave, delujejo v debelem črevesju, kamor pa koloidno srebro težko prodre. Zelo priporočljivo je izpiranje črevesja z raztopino koloidnega srebra (15 ml na 200 ml sterilne vode).
 
Shranjevanje:
Shranjujte ga na sobni temperaturi, dobro zaprto, na suhem in v temnem prostoru ter stran od dosega otrok in električnih naprav in napeljav. Priporočamo takojšnjo uporabo v primeru oslabljenega imunskega  sistema in v začetnih stadijih vseh bolezni, v primeru odprtih ran in opeklin.
 
 
Nekaj tradicionalnih uporab koloidnega srebra:
- Dodatek k pitni vodi na potovanjih in na taborjenju. Za dezinfekcijo vode damo na 1 liter eno plastično čajno žličko, dobro zmešamo in počakamo šest minut.
- Dodatek k vodi za kuhanje.
- Opekline, poškropljene s koloidnim srebrom, se pozdravijo hitro in brez brazgotin.
- Varno sterilizira vse od zobne krtačke do kirurškega instrumenta.
- Lokalna uporaba na vreznine, odrgnine, rane, izpuščaje, sončne opekline in pike insektov.
- Koloidno srebro napršimo na odpadke, da preprečimo slab vonj.
- Naškropimo lahko hišne gobice, brisače in rezalne deske, da se uničijo bakterije (E.Coli, Salmonela…) in s tem preprečimo, da bi prišlo do zastrupitve s hrano.
- Dodatek pri konzerviranju, vkuhavanju in stekleničenju.
- Dodatek sokovom in mleku, da se prepreči kvarjenje, fermentiranje in zasirjenje.
- Napršimo v čevlje in med prste, saj s tem uničimo večino glivic.
- Koloidno srebro zmanjša prhljaj, luskavico, kožne srbečice itd.
- Odlično sredstvo po britju.
- Dodatek k vodi za kopanje, grgranje, prhanje, izpiranje črevesja, sprejem za nos in vodicam za zobe.
- Izjemno skrajša čas okrevanja pri prehladih, gripi, pljučnici, dihalnih infekcijah in drugih virusih.
- Kožna srbečica, očesno vnetje ali infekcija (razredči manjšo količino koloidnega srebra z enako količino destilirane vode iz lekarne za očesno uporabo) in ušesne infekcije (pred uporabo rahlo ogreti).
- Za odstranjevanje bradavic preko noči namazati in obvezati.
- Zaustavi propadanje zob in prepreči slab zadah…
- Za zmanjševanje zobobolov, ustnih vnetij, infekcij…
- Za razkužitev zobnih protez.
- Za razkužitev in odstranjevanje vonjav v hladilnikih, zamrzovalnikih in posodah za shranjevanje hrane.
- Dodatek k vodi hišnih ljubljenčkov
- Vlažna obleka, brisače in perilo ne bodo postali plesnivi.
- Za odstranitev neželenih mikroorganizmov iz zemlje in vodovodnih sistemov.
- Za uničenje glivic, plesni, gnitju in proti večini boleznih pri rastlinah.
- Koloidno srebro je izvrsten stimulator rasti rastlin.
- Koloidno srebro je razkužilo za bazene, vodnjake, vlažilce, jacuzzije, vroče banje, pomivalne stroje, predpražnike za kopalnice.
- Zelo koristno je napršiti nekaj koloidnega srebra na sadje in zelenjavo pred skladiščenjem ali uporabo.
- Razkužilno sredstvo za telefonske slušalke, slušne aparate, glavnike, pipe itd.
- Koloidno srebro je čudovit čistilec vode. Voda shranjena z dodatkom ene ali dveh jedilnih žlic koloidnega srebra na 5 litrov bo varna in dobrega okusa zelo dolgo časa. Voda, ki je onesnažena z mikrobi lahko postane pitna z dodatkom dveh ali treh jedilnih žlic koloidnega srebra na vsakih 5 litrov vode.

 
Stranski oz. neželeni učinki:
Koloidno srebro velja za varno naravno obliko zdravstvene samopomoči. Če ga jemljemo po navodilih, ni znanih negativnih ali stranskih posledic. Edina negativna posledica pri čezmernem jemanju srebrnih pripravkov je nastanek argirije (delna oz. lokalna izguba pigmenta na koži in na nohtih). V literaturi navajajo, da bi do argirije lahko prišlo, če bi popili več kot 500 litrov koloidnega srebra. Doslej še ni znano o kakšni medsebojni reakciji med zdravili in koloidnim srebrom, tako da v takšnih primerih priporočamo posvet z Vašim zdravnikom ali farmacevtom.
 
OGLEJTE SI NAŠO PONUDBO IZDELKOV S KOLOIDNIM SREBROM TUKAJ.
 
Izdelki proizvajalca DrJuce Co. Kft. so z 19.oktobrom 2010 registrirani kot kozmetični izdelki (predhodno so bili nekateri izdelki registrirani kot prehransko dopolnilo) skladno z določili Uredbe ES št. 1170/2009. Kakovost izdelkov se s tem ni spremenila, le namembnost se je morala uskladit z veljavno zakonodajo.
 
*Vsebina tega dokumenta je zgolj informativne narave in so povzetek objavljenih trditev pridobljenih na spletu. Nima namena diagnosticirati, zdraviti ali preprečiti katerokoli zdravstveno stanje, bolezen ali nadomestiti nasvet vašega zdravnika. Ta informacija je plod izkušenj neodvisnega svetovalcev in se ne sme upoštevati kot medicinski in zdravstveni nasvet.